De Duurzame Kunststoffabriek

De bouw

Welkom bij de pagina van De Duurzame Kunststoffabriek. In 2020 is RPP Kunststofoplossingen begonnen met het bouwen van een circulair bedrijfspand. Nu twee jaar verder is de bouw af. De fabriek begint daarmee steeds meer vorm te krijgen.

De bouw begon met de constructie, die is gemaakt van hout in plaats van staal. De houten balken hebben een derde leven gekregen in het pand en zo zijn er meerdere delen van het pand met een derde of tweede leven, want hergebruiken is de duurzaamste manier om te bouwen. Uiteindelijk eindigt de bouw met het interieur van de fabriek. Daar zijn wij samen met studenten druk mee bezig. Het pand staat niet alleen voor duurzaam bouwen, maar ook voor de duurzame toekomst. Circulair bouwen houdt namelijk ook in dat alles in de toekomst hergebruikt kan worden. Ben je benieuwd geworden? De voordelen van houtbouw en het hergebruiken van materialen kun je ontdekken in de fabriek.  

Energie neutraal

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp binnen de fabriek. Met blik op de toekomstige maatschappij is de fabriek dan ook een voorbeeld, want het pand is volledig energie neutraal en levert zelfs stroom terug. Het pand wordt namelijk verwarmd met de machines uit de productiehal en gekoeld met de vijvers voor het pand. Doormiddel van het Teo-systeem worden de koude en warme luchtstromen gecirculeerd en in het gebouw geblazen. Het bedrijfspand is dus echt een living lab voor de toekomst.

Circulaire locatie om bij elkaar te komen

Samen kom je verder dan alleen! Binnen in het pand zijn vergaderruimtes te huur en in de toekomst zijn er ook flexplekken beschikbaar. De fabriek is een bijdragen aan onze duurzame maatschappij en daarom willen wij graag inspireren. Dus ben je benieuwd naar hoe het pand eruitziet en wat bij circulair en duurzaam bouwen komt kijken? Kom bij ons langs voor rondleiding of huur een inspirerende locatie als vergaderruimte. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!