Samen maken wij kunststof duurzaam

Duurzaam ondernemen

RPP Kunststofoplossingen staat voor een gezonde toekomst van de kunststofindustrie. Duurzaam ondernemen is daarbij niet weg te denken. Als kunststofverwerkers voelen wij ons verantwoordelijk bij te dragen aan het imago van kunststof. Kunststof is een veelzijdig, mooi en vooral duurzaam materiaal. Kunststoffen zijn te waardevol om weg te gooien. Niet alleen als eindproduct, maar ook aan het begin van de keten in het productieproces. Hoe gaat RPP Kunststofoplossingen plasticafval tegen? Al jaren verzamelen wij alle restafval uit de productie om direct weer te recyclen als grondstof. Hiermee draagt RPP een steentje bij aan een circulaire economie.

Kunststof is waardevol

De aanwezigheid van plasticafval in rivieren, zeeën en oceanen, vaak aangeduid als de Plastic Soep, vormt een wereldwijd probleem dat schade toebrengt aan het milieu. Vaak wordt kunststof direct gelinkt aan plasticafval en de Plastic Soep. Anders dan wat veel mensen geloven, leveren kunststoffen een belangrijke bijdrage aan een duurzame, circulaire economie. Zo zijn kunststofproducten efficiënt en doelmatig, licht van gewicht en hebben vaak een lange levensduur. Auto´s en vliegtuigen worden bijvoorbeeld lichter door het gebruik van kunststof. Kunststofonderdelen zijn namelijk 50% lichter dan onderdelen van andere materialen. Voor elke kilogram die van het gewicht van een auto af gaat, zal deze 20 kilogram minder CO2 uitstoten.

Rethink

Als partner van Rethink wil RPP Kunststofoplossingen bijdragen aan de verduurzaming van de samenleving. Rethink is een gezamenlijk initiatief van de kunststofproducerende en kunststofverwerkende industrie in Nederland. Kunststofproducten en innovaties geven Nederland toekomst. Ze dragen bij aan verduurzaming, het terugdringen van de CO2-uitstoot, het stimuleren van de circulaire economie of bijvoorbeeld aan de veiligheid en het comfort van mensen. RPP Kunststofoplossingen ziet het als haar taak om kunststofproducten op een duurzame en efficiënte manier te produceren.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!